Image
Image

Erdőterv - hirdetmény

A Rétköz-Beregi Erdőtervezési Körzet Erdőtervére vonatkozóan a Nemzeti Földügyi Központ által meghozott 16 oldalas határozatot a képre kattintva tekintheti meg.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

GYERMEKNAP 2022 TISZAKERECSENY

Vidám hangulatban telt az idei tiszakerecsenyi gyermeknap a gyermekek és a családok nagy örömére. Az időjárás is kedvezett ezen a napon a helybeli és vendégségbe érkező kicsiknek és nagyoknak.

A május 29-én megrendezésre kerülő gyermeknapot Biró Zoltán polgármester köszöntője nyitotta meg, amelyet rendőrségi és tűzoltó bemutató, bábszínház, zenés gyermekműsor és habparty követett.

Az ügyes arcfestők keze munkáját dicsérte, hogy napközben egyre több gyermek festett arccal és tetoválással futkosott és vett részt a tartalmas programokba.

A gyermekek szórakozását ugrálóvár, körhinta és lovaskocsizás is szolgálta.

A bátrabbak részt vehettek egy tűzoltókkal közös, szakszerű tűzoltásban is.

Az Egészség Pont mindenkit szeretettel várt, ahol egészségügyi állapotfelmérés és tanácsadás segítette az érdeklődőket.

A Csarodai Önkéntes tűzoltók jóvoltából egy felhőtlen habparty zárta a napot.

Minden gyermek fagyit, lángost, vattacukrot és üdítőt kapott ezen a napon a Tiszakerecseny Község Önkormányzatának és a Tiszakerecsenyi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak köszönhetően.

 

(A fotógaléria megtekinthető a plakátra kattintva.)

Image
Image

Támogatás Önkormányzati ingatlanok fejlesztésére 2021.

Tiszakerecseny Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében "Közösségi terek fejlesztése" című pályázatán 9.927.413 Ft vissza nem  térítendő támogatást nyert a Művelődési ház felújítására.

Advent 4. vasárnapja

„Karácsony készűl, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek ujra gyermekek
hogy emberek lehessetek!”

Kedves Lakosság!

Ahogy telnek a hetek, s lobbannak fel az adventi koszorún a gyertyalángok, úgy éljük meg lépésről-lépésre az adventi várakozás örömét. Ma Advent 4. vasárnapján, amikor meggyújtottuk az adventi koszorún a 4. gyertyát is, gondoljunk a napkeleti bölcseket vezető betlehemi csillag ragyogására, mely utat mutatott számukra.

Számunkra mi az, ami utat mutat, mi az, ami eligazít bennünket? A szívünk, a megérzéseink, az embertársink, az írott és íratlan törvények, a hitünk?

Advent 4. vasárnapja a békére, az újjászületésre, a készülésre hív bennünket. Az ünnep közelsége teendőinket is megszaporítja, de közben fontos, hogy őrizzük meg a várakozás meghittségét és elmélkedjünk azon is, hogy mit jelent számunkra a szeretet.

Fogadják nyitott lélekkel a következő történetet, melynek üzenete örök:

Adventi gyertyák

Négy gyertyát fogok készíteni, hogy felszakadjon a sötétség köntöse, amely néha beborítja a világot, sőt az emberek szívét is, és megakadályozza, hogy meglássunk téged.

Az első gyertya mosolyom fénye lesz, melyet mindennap mindenkinek ajándékul adok, mert Te Uram, mindenki örömére érkezel!

A második gyertya imádságom fénye lesz, mely mindennap hosszan, szeretetteljes tekintettel fordul Feléd, mert Te, Uram, szívünk legmélyén szólítasz meg minket.

A harmadik gyertya megbocsátásom fénye lesz, melyet kinyújtott kézként ajánlok mindenkinek, mindennap, mert Te, Uram, minden bűnünket eltörlöd.

A negyedik gyertya kedvességem fénye lesz, melyet mindennap mindenkinek kenyérként nyújtok, mert Te, Uram, mindenkinek adod szeretetedet.

Szeretetteljes várakozást kívánok!

Biró Zoltán        
polgármester                         

Tiszakerecseny, 2021. Advent 4. vasárnapja

 

Advent 3. vasárnapja

„Karácsony készűl, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek ujra gyermekek
hogy emberek lehessetek!”

Szeretettel köszöntöm Wass Albert gondolatával Advent 3. vasárnapján Tiszakerecseny Község Lakosságát!

Adventi koszorút először egy evangélikus lelkész készített Németországban a 19. század elején. Magyarországon körülbelül húsz éve terjedt el ez a hagyomány.

A koszorú kör alakja a keresztények számára Isten sosem múló szeretetét, az örökzöld ágak pedig a reményt és az életet jelképezik. A gyertyák a fény növekedését, Jézus eljövetelét mutatják. Napjainkban a legkülönfélébb színű és elrendezésű gyertyák bújnak meg az ágak között.

A hagyományos adventi koszorún az első, a második és a negyedik vasárnapon lila gyertyát gyújtanak. A lila az advent és a nagyböjt árnyalata, mely bűnbánatot, szent fegyelmet és megbocsájtást sugall. Valamint a hitet, a reményt és a szeretetet szimbolizálja. Visszafogottságra, befelé tekintésre inti az embereket. A rózsaszín az öröm színe, mely Az Úrral való találkozás örömét hirdeti a hívőknek.

Mire készítsük fel a lelkünket Advent 3. vasárnapján?

Ma érdemes arról beszélgetni, hogy milyen örömeink vannak! Sokszor ez nem is olyan egyszerű, hiszen értékrend függvénye, hogy minek tudunk örülni.  Vannak olyan emberek, akik az anyagi javaknak tudnak örülni, míg mások a napsütésnek, a családnak, az egészségnek, a baráti jó szónak.

Tegyük fel a kérdést magunknak! Számomra mi okoz örömet? Figyeljünk tehát ma – és az advent hátralevő részében – tudatosan örömeinkre!

Ezen az estén a helyi általános iskolások kedveskedtek számunkra ünnepi műsorral.

Köszönjük szépen a gyerekek szívhez szóló műsorát, és a felkészítő pedagógusok munkáját!

Szeretetteljes várakozást kívánok!

Biró Zoltán        

                                                                                                                               polgármester                         

Tiszakerecseny, 2021. Advent 3. vasárnapja

 

Image

FELHÍVÁS BAROMFITARTÓK FIGYELMÉBE

Felhívom a baromfitartó gazdák figyelmét, hogy a baromfiállományok madárinfluenza vírussal történő fertőződés kockázatának csökkentése érdekében Magyarország magas kockázatúnak azonosított megyéi esetében, többek között Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén található valamennyi állattartóra vonatkozóan az Országos Főállatorvos azonnali hatállyal elrendelte a baromfik zártan tartását.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a baromfi-állományokat vagy az állattartó épületbe bezártan kell tartani, vagy ha a baromfi istálló kifutóval rendelkezik megengedett a kifutóba történő kiengedése az állatoknak, de csak akkor, ha a kifutó felülről és oldalról megfelelő erősségű madárhálóval védett. A tartott baromfik vadmadárral történő érintkezését ki kell zárni.

A fent leírt kötelezettség betartása azért is fontos, mivel a megyében is megállapításra került a madárinfluenza. Az eredményes védekezés egyik fontos eleme a zárva tartás, ezért az előírtak betartásáról gondoskodni szíveskedjen.

Dr. Tamás Péter Ferenc
megyei főállatorvos
Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei
Kormányhivatal

Advent 2. vasárnap

„Karácsony készül, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek újra gyermekek
hogy emberek lehessetek!”

Szeretettel köszöntöm Wass Albert gondolatával Advent 2. vasárnapján Tiszakerecseny Község Lakosságát!

Advent második vasárnapja van. Az adventi koszorún a második gyertya a reményt szimbolizálja. Melynek most különösen fontos üzenete van számunkra, hiszen a várakozás örömét idén is beárnyékolja a koronavírus járvány. Néhány családnál pedig a szerettükért való aggodalom.
A remény egy olyan erő, mely éltet bennünket, jól ismerjük azt a mondást, hogy „ a remény hal meg utoljára.” Éppen ezért mindig reménykednünk kell: a gyors gyógyulásban, a védőoltás hatékonyságában, közös munka eredményességében,
a sikeres félévi vizsgában, a családi szentestében, az örömteli pillanatokban, a fellobbanó gyertyafény szívet melengető lobogásában.

A fény vonzza az embert. Meggyújtottuk az adventi koszorún lévő 2. gyertyát is. Az, hogy hétről hétre eggyel több gyertyát gyújtunk meg, arra utal, hogy a lelkünkben is növekszik a világosság és a remény.
Szeretetteljes várakozást kívánok!

Biró Zoltán
polgármester
Tiszakerecseny, 2021. Advent 2. vasárnapja

Megemlékezés a „málenkij robot” áldozatairól

Megemlékezés a „málenkij robot” áldozatairól
„ Messze szállott rátok az éjnek sötétje
Messze pihentek Ti az idegen földbe
A hazától távol vannak csontjaitok
Itt megépítettük emlék hantjaitok
Mi Tinéktek mostan ennyit tudunk adni
Kik oda haltatok, szeretetünk ennyi
Elhoztuk most haza örökös emlékre
Pihenjetek békén itt e gyászos kertbe!”

Sütő Béla: Örök emlék című versében olvastam ezeket a gondolatokat, melyek nagyon megfogtak engem. Maga a vers egy emlék. Mi utódok pedig annyit tehetünk, hogy gondolatban tisztelettel fejet hajtunk és kegyelettel emlékezünk, az előtt a 180 tiszakerecsenyi ember előtt, akiket 1944. december 5-én elhurcoltak a „málenkij robotra”.

Ezeket a 18 és 50 év közötti férfiakat háromnapi jóvátételi munka helyett a szolyvai gyűjtőtáborba kísérték gyalog, majd onnan a Gulág koncentrációs táboraiba kerültek. Megjárták a poklok-poklát, embertelen körülmények között, éhesen, fázva, betegen teltek a napjaik és az éveik.
Örökre bevésődött ez az esemény generációról generációra a Kerecsenyi emberek szívébe, mint ahogyan a szobrászmester is örök időkre bevéste a márványba az áldozatok nevét. Azoknak a nevét, akiket megfosztottak emberi méltóságuktól, és akiknek még a végtisztesség sem adatott meg, akikért a harang nem szólt.
Emlékezzünk rájuk tisztelettel és kegyelettel!

Sokan közülük hazatértek, de többségük nem érte meg az öregkort.
Egyetlen túlélő még a faluban Liba Jóska bácsi. Számára nagyon jó egészséget kívánok!

Biró Zoltán
polgármester

Advent 1. vasárnap

„Karácsony készül, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek újra gyermekek
hogy emberek lehessetek!”

Szeretettel köszöntöm Wass Albert gondolatával Advent 1.vasárnapján Tiszakerecseny Község Lakosságát!

Ez lesz a második karácsonyunk, melyet a világjárvány fenyegetettségének árnyékában kell megélnünk. Nehéz időszak áll mögöttünk. Bízom benne, hogy éppen ezért is nagyon vártuk már ezt az Adventet.
A várakozás egyébként is a mindennapjaink része, hiszen várakozunk: a buszmegállóban, a boltban, a hivatalban, az orvosnál az oltásra, a hazatérő gyermekekre és unokákra, a reggeli újságra, a csendre, a gyógyulásra, a meleg otthonra, a megértésre és a szebb jövőre.

De az Advent egy egészen különleges várakozás. Advent első vasárnapjának fogalomköre a hithez kapcsolódik. Ezen a vasárnapon a gyertyagyújtás közben érdemes végiggondolni hitünket, azt, hogy miben, mikben hiszünk, s hogy hiszünk-e egyáltalán, vagy megszokásból gyújtjuk meg az adventi koszorú gyertyáit. Hiszünk-e abban, hogy van egy felsőbb erő?
Hitünk szerint mit ünneplünk karácsonykor? A kis Jézust, a szeretetet, a fenyőfákat, az ajándékozást, a vásárlást, a családot?
Úgy gondolom, hogy ezeket a kérdéseket mindenkinek Önmagának kell megválaszolnia…

Kívánom, hogy legyen időnk egymásra és magunkra, tudjunk lélekben elcsendesedni és keresztény emberhez méltóan élni és ünnepelni. Bízom benne, hogy együtt élhetjük meg a karácsony csodájának eljövetelét, a Megváltó megszületését.

Szeretetteljes várakozást kívánok!

Biró Zoltán
polgármester
Tiszakerecseny, 2021. Advent 1. vasárnapján
 

Idősek napja 2021

Tiszakerecseny Község Önkormányzata 2021. 10. 02-án köszöntötte az Idősek Világnapján Tiszakerecseny Község Időskorú lakóit.

Az ünnepséget megnyitotta Biró Zoltán Polgármester, köszöntőt mondott Dr Tillki Attila országyűlési képviselő. Zenés műsorral vacsorával és ajándékkal kedveskedtünk a vendégeknek. Az idősek tánccal énekléssel jókedvvel zárták az estét.
Rókák veszettség elleni immunizálása
Image
Image
Image
TISZAKERECSENY KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL
Tiszakerecseny, Árpád utca 48.
Telefon: 45/630-285
Email: kereceny.hiv@gmail.com
Ügyiratszám: Tk./1483-2/2021.

M E G H I V Ó

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló - 2011. évi CLXXXIX. törvény – 54.§-
a alapján, valamint az SZMSZ vonatkozó rendelkezései alapján Tiszakerecseny
Község Önkormányzat Képviselő-testülete közmeghallgatást tart, melyre ezúton
meghívom:

A közmeghallgatás időpontja: 2021. szeptember 24. napján (péntek) du. 17:00 óra

A közmeghallgatás helye: Tiszakerecseny Közösségi Ház (4834 Tiszakerecseny, Árpád utca 30.)

NAPIRENDI JAVASLAT

1./ Beszámoló Tiszakerecseny Önkormányzat 2020 és 2021. évi gazdálkodásáról és működéséről
Előadó: Biró Zoltán (polgármester)

Tájékoztatom, hogy az ülésre a hatályos járványügyi jogszabályok figyelembevételével kerül sor!

Tiszakerecseny, 2021. szeptember 9.

Biró Zoltán
polgármester
Image
Image

Kezdődik az egyéni gazdaságok összeírása

Budapest, 2021. május 14. – Országszerte mintegy 21 ezer egyéni gazdaság
részvételével kezdi meg május 15-én a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az
egyéni gazdaságok összeírását. A válaszadók május 25-ig online, azt követően
pedig június 15-ig összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül
válaszolhatnak a kérdésekre.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) idén május 15. és június 15. között hajtja végre aktuális mezőgazdasági összeírását. Az adatgyűjtés célja, hogy naprakész információkkal szolgáljon a hazai és a nemzetközi döntéshozók, illetve a gazdálkodók számára, valamint a kapott adatok felhasználásával a KSH tesz eleget az Európai Unió iránti adatszolgáltatási kötelezettségének.

Az összeírás keretében – a 2020-as agrárcenzus folytatásaként – a gazdáknak a
használatukban lévő földterületről, továbbá az állatállomány nagyságáról kell adatokat szolgáltatniuk. A kérdőív ugyanakkor jelentősen lerövidült a korábbi években használtakhoz képest, köszönhetően annak, hogy a KSH ebben a felmérésben már felhasználja a Magyar Államkincstár egységes területalapú támogatási adatait, így a válaszadóknak azokat nem kell megadniuk.
Az összeírásban országszerte mintegy 21 ezer, matematikai-statisztikai módszerrel
kiválasztott egyéni gazdaság vesz részt. Számukra a válaszadást kormányrendelet írja elő, az adatokat a KSH statisztikai célra gyűjti, azokat kizárólag összesítve, név nélkül publikálja.
A kérdőívet két módon is kitölthetik az érintettek. Az összeírás május 15-25. között online, a www.maja.ksh.hu oldalon keresztül zajlik. „A járványügyi helyzetre való tekintettel szeretnénk kérni válaszadóinkat, hogy lehetőség szerint minél többen vegyék igénybe az online kitöltési felületet. A KSH valamennyi érintett részére május 14-ig elektronikus vagy postai levélben megküldi a belépéshez szükséges kódot” – hívja fel a figyelmet Tóth Péter, a KSH statisztikai tanácsadója.

Május 26. és június 15. között pedig fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel mindazokat, akik nem kívántak élni az elektronikus önkitöltés lehetőségével. „A járványhelyzetre való tekintettel idén ők az összeírókkal egyeztetve, telefonon keresztül is adatot szolgáltathatnak” – tette hozzá Tóth Péter.

Mindazok, akik a kérdőívet legkésőbb május 25. éjfélig online kitöltik és véglegesítik, nyereményjátékban vehetnek részt, aminek keretében 100 000 forint értékű vásárlási utalványt nyerhetnek.

Kiemelt egyéni gazdaságok felmérése. Az egyéni gazdaságok összeírásával egyidőben tartja a KSH több mint 4000 kiemelt egyéni gazdaság mezőgazdasági tevékenységének felmérését is. Ezeket a gazdaságokat a részükre küldött felkérőlevelekben tájékoztatja a KSH az összeírásról, számukra május
15. és június 15. között kötelező az online adatszolgáltatás, az összeírók az e felvételben érintetteket nem keresik fel.

Az egyéni gazdaságok összeírásának részleteiről a www.ksh.hu oldal nyújt további tájékoztatást.
Image

Ezen hivatalos értesítésünkkel szeretnénk felhívni szíves figyelmét arra, hogy a Húsvéti Hosszú hétvégén fokozott ellenőrzés lesz a Nyugati-főcsatorna, a Tisza-Tó, és a Közép-Tisza vidéki vízterületeket övező töltéskoronákon, és közlekedésre szolgáló töltésszakaszokon.

Az elmúlt napokban nagyon sok telefonhívás, és emailben történő megkeresés érkezett az Önök településéről, és annak vonzáskörzetéből Ügyfélszolgálatunkhoz azzal kapcsolatosan, hogy a jelenlegi járványügyi helyzet vonatkozásában, az értékesítési pontok kényszerített zárva tartása mellett hogyan, és mi módon nyílik lehetőség a sporthorgászathoz, kiránduláshoz, közlekedéshez kötelezően szükséges Töltéshasználati hozzájárulások, Gátközlekedési engedélyek beszerzésére, megvásárlására

Értesítjük és tájékoztjuk a lakosságot, intézményeinket, a töltésközlekedésben érintetteket arról, hogy a szükséges engedélyek elérhetőek, és megvásárolhatóak a www.gatfelhajtasiengedely.hu weboldalon elektronikus úton, könnyen, és gyorsan.

A vásárlást követően a fizetés módjától függően azonnal számla, vagy díjbekérő kerül kiállításra és megküldésre.

Felhívjuk az egyesületek, tagintézményeik, túrázni, kirándulni, kerékpározni vágyók figyelmét arra,  hogy a töltéseken csak, és kizárólag az a gépjármű közlekedhet, és parkírozhat, amely a szükséges engedéllyel rendelkezik!

Az ünnepekre, és a jó időre való tekintettel számítani lehet arra, hogy a kirándulók megrohamozzák a turistahelyeket, ezáltal a környékbeli parkolók nagyon hamar megtelhetnek, ahonnan a gépjárműveket a parkolók tulajdonosai, és üzemeltetői akár el is szállíttathatják, vagy kerékbilinccsel láthatják el!

Image
Image
Image

MÁRCIUS 15.

 

Március 15. Nemzeti ünnepünk, a pesti forradalom napja, mely nyitánya volt az 1848/49-es magyar szabadságharcnak. Ez a nap jelképpé vált a magyar nép történetében, hiszen nemzetünk szabadságszeretetét, szabadság utáni vágyát fejezte ki. A magyar radikális ifjak elérkezettnek látták az idejét társadalmi, gazdasági és politikai változásoknak.
Mi történt 173 évvel ezelőtt?
A Pilvax Kör tagjai, élükön Petőfi Sándorral, Jókai Mórral és Vasvári Pállal elhatározták, hogy maguk szereznek érvényt a sajtószabadságnak. Alig néhányan indultak el Landerer Lajos és Heckenast Gusztáv nyomdájához.
 

 

Petőfi naplójában így írt az eseményekről:

 

"Landerer nyomdája legközelebb volt hozzánk,  oda mentünk... hogy a sajtót lefoglaljuk. Megtettük ezt a nép nevében, s a Tizenkét pontot és a Nemzeti dalt rögtön nyomni kezdték. Ezalatt kinn lelkesítő beszédeket tartottak... Délfelé elkészültek  a  nyomtatványok, s ezrenként osztattak  szét  a  nép között.”

Délután nagygyűlést hirdettek a Nemzeti Múzeum elé, ahol már több tízezer ember gyűlt össze. Itt felolvasták a Tizenkét pontot és Petőfi is elszavalta költeményét.
"Fanatikus lelkesedéssel fogadták, s a refrénben  eljövő „Esküszünk”-öt mindannyiszor visszaharsogta az egész sereg, mely a téren állt.”
Majd tovább vonultak, hogy a városi tanáccsal is aláírassák a Tizenkét pontot. Ezután a Várba vezetett útjuk, hogy a Helytartótanáccsal elfogadtassák követeléseiket.
"A nagyméltóságú Helytartótanács sápadt vala, és reszketni méltóztatott, és öt percnyi tanácskozás után  mindenbe beleegyezett.” -olvashatjuk Petőfi naplójában.
Az összegyűlt tömeg követelésére Táncsics Mihályt, a jobbágyság szószólóját is szabadon bocsátották. Este a Nemzeti Színházban ünnepi előadást tartottak.
Pesten vér nélkül győzött a forradalom. Ezalatt Kossuthék Bécsbe vitték a felirati javaslatokat.
 Március 15-én minden megemlékező kokárdát tűz a ruhájára. Ez a hagyomány a francia forradalom nyomán keletkezett, a magyar szabadságharcosok viseltek először nemzeti színű szalagot.

Petőfi Sándor: Nemzeti dal

https://www.youtube.com/watch?v=OrTcRxXPKyM

Kormorán: A költő visszatér

https://www.youtube.com/watch?v=xXhbqmq21VY

Image
Image

TÁJÉKOZTATÓ

Image

Gáthasználati engedély

Támogatás védőnői szolgálat és szolgálati lakás épület felújításra.

Tiszakerecseny Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében  "védőnői szolgálat és szolgálati lakás épület felújítás" című pályázatán 29.999.994 ft vissza nem térítendő támogatást nyert védőnői szolgálat és szolgálati lakás épület felújítására.

Image

Támogatás óvodai játékokra

Tiszakerecseny Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében  "Óvoda udvar" című pályázatán 4.899.990 ft vissza nem térítendő támogatást nyert óvodai játékokra.

Image
Image

Külterületi út fejlesztés

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése című, VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú felhívás alapján, Tiszakerecseny Község Önkormányzata 95 820 036 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.
A felhívás 1. célterületéhez tartozó fejlesztés keretében Tiszakerecseny, 011 hrsz-on elhelyezkedő külterületi földút szilárd burkolatúvá alakítása valósult meg. A Tiszakerecseny külterületén található útszakaszok csapadékos időszakban járhatatlanok vagy nehezen járhatóak voltak, dacára a rendszeres karbantartásnak. A mezőgazdasági utak korszerűsítése a település külterületén található mezőgazdasági földterületek, gazdaságok jobb megközelíthetősége érdekében vált szükségessé. Ugyanis csapadékos időjárás esetén a földekre való bejutás mezőgazdasági gépekkel is igen nehézkes volt, a termény károsodás nélküli kiszállítása szinte lehetetlen volt még száraz időjárás esetén is. Az említett útszakasz az alábbi pályaszerkezet szerint kerültek kivitelezésre:

Vastagság (cm) - Beépített építőanyag
5 cm  AC-11 50/70 kopó jelű aszfalt
30 cm Z 0/63 zúzott kő   
15 cm szemcsés anyagból készítettvédőréteg


A projekt keretében történő rekonstrukció eredményeként, kialakításra került Tiszakerecseny több mint 2 km a mai kornak megfelelő útszakasz, amely által jelentősen javul a településen lévő mezőgazdasági földterületek, gazdaságok megközelíthetősége. Emellett hozzájárul a vidéki térségek közlekedési infrastruktúrájának fejlesztéséhez, az alapvető szolgáltatások elérhetőségének javításához, valamint a földrajzi mobilitás elősegítéséhez.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ebzárlat és legeltetési tilalom

Tájékoztatás

Image

Tájékoztató vadkilövésről

Image

Vadfarm felszámolás

Image

Kedves Édesanyák, Nagymamák és Keresztanyák!

Minden évben van egy számomra kedves nap: az anyák napja. Ekkor köszöntjük az Édesanyánkat. Nekem az ÉDESANYA szóról a következő gondolatok jutottak eszembe.

Ő az, a személy, akivel születésünkkor, -  de már előtte is - először kapcsolatba kerülünk, és akivel ez a láthatatlan kötelék megmarad egész életünkben.

Ő az, akihez örömünkkel, bánatunkkal  fordulhatunk. Ő az egyetlen, aki mindvégig feltétel nélkül szeret, aki számára mindig mi, a gyerekei vagyunk a legfontosabbak, akárhány évesek legyünk is.

Ő tartja össze a családot, jelenléte, gondoskodása életünk része. Ő az, aki aggódik miattunk, aki őszintén örül sikereinknek, akihez mindig visszatérhetünk, és aki mindent megbocsát.

Május első vasárnapján mondjunk ezért köszönetet édesanyánknak. Álljunk elé egy csokor virággal, öleljük meg, beszélgessünk vele, szánjuk rá az időnket!

Jelen helyzetben lehet ezt nem tehetjük meg, csak telefonon vagy online, de annál nagyobb szeretettel tegyük!

Én a következő verssel, és dallal szeretném köszönteni az ünnepelteket!

               Fogadják szeretettel: Biró Zoltán

                                               polgármester

 

Az édesanya

Nincsen a gyermeknek
Olyan erős vára,
Mint mikor az anyja
Őt karjaiba zárja.

Nincsen őrzőbb angyal
Az édesanyánál,
Éberebb csillag sincs
Szeme sugaránál.

Nincs is annyi áldás
Amennyi sok lenne,
Amennyit az anya
Meg ne érdemelne.

https://www.youtube.com/watch?v=Ox08Q8XslnM

 

Tiszakerecseny, 2020. anyák napján

Image
Image

KEDVES TISZAKERECSENYI LAKOSOK!

Az utóbbi hetekben jelentősen megváltozott az életünk. Másként kell a hétköznapjainkat szerveznünk és az ünnepeket is megélnünk. Ez a Húsvét más lesz, mint amit eddig megszoktunk, hiszen nem mehetünk locsolkodni, nem látogathatjuk meg rokonainkat, barátainkat. Köszöntsük egymást online és telefonon!
 
Otthon, családunk körében kell ünnepelnünk, ahhoz hogy megakadályozzuk a koronavírus további terjedését! Kérem, hogy az ünnepek alatt is tartsuk be a kijárási korlátozásra vonatkozó aktuális előírásokat, hogy ne kelljen szigorúbb intézkedéseket bevezetni!
 
Hétvégén a közterületeken fokozottabb ellenőrzés várható, ezért azok akik a szabályokat megszegik helyszíni bírsággal, vagy szabálysértési feljelentéssel sújthatók!
Kellemes húsvéti ünnepeket, kitartást és jó egészséget kívánok mindenkinek!
 
Tiszakerecseny, 2020.04.11.
Biró Zoltán - polgármester

Híreink

A településünkkel kapcsolatos friss híreket, információkat itt olvashatja.

Tisztelt Lakosság!

A mellékelt kormány intézkedéseket kérem mindenki maradéktalanul tartsa be a saját és embertársaink érdekében, hogy ezzel is megakadályozzuk a járvány terjedését.

Tiszakerecseny, 2020.03.16.

Biró Zoltán - polgármester

Image